Skip to content
Kezdőlap » Nosztalgia történetek.

Nosztalgia történetek.

Az elmúlt évtizedek felidézése sok régi nosztalgia történetet hoz a felszínre, melyekkel néha már feledésbe merült részletek is előtérbe kerülhetnek.

Nosztalgiázni időnként mindenki szeret, és ilyenkor talán hajlamosak vagyunk a régi történeteket kicsit megszépítve tálalni. Azonban bárhogy is forgatjuk a régmúlt emlékei meghatározó nyomot hagynak az életünkben.

Gyakran érezzük hogy az évek-évtizedek milyen gyorsan teltek el, azonban soha sem nyomtalanul bár lehet hogy az emlékek csak számunkra érdekesek és fontosak. A nosztalgia kifejezés mindig tartalmaz a múlt irányában valami pozitív sóvárgást.

Talán van némi igazság abban a kifejezésben, hogy az idő megszépíti a dolgokat. De bárhogy is legyen a múlt emlékei sokak számára hasonló érzelmeket váltanak ki, sőt talán sok hasonlóságot is felfedezhetnek az olvasók a történetek sorai között.

Néha eltűnődik az ember az emlékei mesélése során, és jobb esetben felismeri a tényt, hogy csak számára izgalmasak ezek a nosztalgia történetek.

Tapasztalataim szerint a hallgatóság sok esetben csak udvariasan meghallgat minket és a várt reakció általában elmarad. A hasonló korosztály kicsivel fogékonyabb a régi történetekkel való azonosulásra de ez is sokban függ a saját múltbéli élményeiktől.

nosztalgia történetek

A történeteink ugyanis számunkra mindig kicsivel érdekesebbnek tűnnek, így hajlamosak vagyunk azokat felül értékelni. A személyes átélés mindig sok plusz emocionális töltést ad a régi történeteknek ezért saját magunkat mindig jobban lázba hozza mint a hallgatóságot. Természetesen sok múlik az előadáson is, azonban ez sem pótolhatja a történetek személyes átélését.

Itt a retro napló blog nosztalgia történetek aloldalán egy csokorba gyűjtöm a régi emlékeimből táplálkozó történeteimet.

Remélem sokak számára felidéz hasonló régi emlékeket a blogbejegyzések olvasása.

Jó kalandozást és szórakozást kívánok mindenkinek!

Régi nosztalgia történetek különböző témákban:

Üdvözlettel: István