Skip to content
Kezdőlap » Izaura a rabszolgalány élete a Rabszolgasors című sorozatban.

Izaura a rabszolgalány élete a Rabszolgasors című sorozatban.

A nyolcvanas évek második felében pontosan 1986 Szeptemberétől tűzte a Magyar televízió a műsorára a Rabszolgasors című Brazil sorozatot amely Izaura a rabszolgalány életét mutatta be.

A sorozat főszereplője Izaura akit Lucelia Santos Brazil színésznő alakított. Az eredeti sorozat egy évadból, azon belül 30 epizódból állt, azonban a külföldre szánt kópiák már 100 (általában 30 perc körüli) részben kerültek nálunk bemutatásra.

A magyar nézők rendkívül megkedvelték a sorozatot és hétről-hétre családok százezrei ültek a tv előtt az új részeket várva. Braziliában már 10 évvel (1976-ban) a magyarországi premier előtt bemutatásra került. A sorozat egy Brazil ültetvényen játszódik és Izaura a rabszolgalány élete körüli eseményeket mutatja be.

Ez a sorozat volt az első Latin Amerikai teleregény amely eljutott Magyarországra! A sorozatnak akkora sikere volt, hogy a főszereplőt 1987-ben meghívták Magyarországra is ami a Skála Nagyáruház jóvoltából jöhetett létre.

rabszolgasors sorozat

Izaura a Brazil filmszínésznő pont az extrém hideg napokon a máig legendás nagy havazás idején látogatta meg hazánkat.

A rabszolgasors sorozat részei sokak kedvence volt.

A sorozat főszereplője Izaura Lucelia Santos színésznő 1987 Január 11.-én érkezett a fővárosba. A szokatlan hideg időjárás ellenére a ferihegyi repülőtéren rengeteg rajongó virágokkal várta. Két nappal később Január 13.-án a legendás Budapest Sportcsarnokban is fellépett ahol már tömegek üdvözölték.

A sorozat mai szemmel túl érzelgős és tudatosan a nézők összes érzelmeire építette az epizódokat, de még így is nagy szükség volt rá a Magyar nézőknek.

A színésznő két vidéki helyszínre (Zalaegerszeg, Kiskunhalas) is ellátogatott, ahol előadásain a énekhangjával is sikert aratott.

A magyarországi látogatás a hivatalos adatok szerint 2-5 millió forintba került, és szinte minden fellépésnél vele volt négy éves kisfia is. A városi legenda szerint néhány lelkes rajongó az Izaura film béli keserű sorsát látva, gyűjtést szervezet a felszabadításáért.

A rabszolgasors sorozat sikerén felbuzdulva 2004-ben más szereplőkkel és címmel: Izaura a rabszolgalány. újraforgatták amelynek 167 epizódja készült.

Érdekesség: 2016-ban egy új Magyar Tv csatorna is felhasználta az Izaura nevet.

További a régmúlt eseményeit bemutató írásaink:

Emlékezés a Budapest Sportcsarnokról.

A mozik régen képes beszámoló.

Írta és szerkesztette: István