Skip to content
Kezdőlap » Bemutatkozás

Bemutatkozás

Itt a bemutatkozás oldalon szeretném a retró napló blog indulását és működését összefoglalni.

Üdvözlök minden kedves olvasót a retró napló blogon!

István vagyok a blog szerkesztője, és írásaim fő célja bemutatni a 70-80-90-es évek világát, sok képpel és személyes emlékekkel kiegészítve. 1970-ben születtem így ezt a korszakok főként mint gyerek éltem meg. Ezért a személyes leírásaim is ebből a nézőpontból íródtak meg. Nem szeretnék mindent jónak feltüntetni, és a negatív dolgokat is próbálom az írásokban bemutatni. Akik felnőttként élték át ezeket az éveket azoknak talán más dolgok voltak hangsúlyosak, mint pozitív, és negatív irányban egyaránt. Ez a blog elsősorban egy (gyermek) emlékeiből gyúrt visszaemlékezés. Ami néha talán elfogult, de igyekszik a valóságot tükrözni.

A képeket saját forrásból és a Fortepan oldaláról vegyesen használom fel a bejegyzésekhez.

Remélem írásaimmal sikerül bemutatni a rendszerváltás előtti, majd az azt követő 90-es évek helyszíneit és tárgyait. Aki szeretné kiegészíteni vagy esetleg pontosítani a bejegyzésekben található tartalmakat a facebook oldalunkon tud üzenni.

Egy régi emlékeket összefoglaló oldal létrehozása már régóta foglalkoztatott amit 2021 Október végén sikerült elindítanom.

Amennyiben tetszik a blog kérlek csatlakozz facebook oldalamhoz is ahol további tartalmak találhatóak a retró témájában.

Valamint előre is köszönöm ha a bejegyzések megosztásával segítesz minél több a téma iránt érdeklődő olvasóhoz eljutni.

Eddigi visszajelzések a retró témájú facebook közösségi oldalakról, az adatvédelem miatt természetesen a vezetéknév és a profilkép eltakarásával:

A fagylaltos bejegyzés például sok személyes emléket is felidézett az olvasókban:

Több mint 600 hozzászólás érkezett erre a bejegyzésre így csak néhányat emeltem ki a sok közül!

További facebook oldalak és csoportok retró témájában, ahol a fenti hozzászólások is érkeztek:

Budapest régi képeken

Nosztalgia retró klub.