Skip to content
Kezdőlap » A 90-es évek világa.

A 90-es évek világa.

Itt a retró napló blogon a 90-es évek világát is szeretnénk bemutatni.

Aki már megélte ezeket az éveket biztos sok régi emléket felidéznek az oldalon található írások. Aki számára ismeretlen a 90-es évek, azok talán egy kicsit megismerhetik ennek az évtizednek jellegzetességeit és hangulatát.

Kalandozzatok velünk a 90-es évek világában!

90-es évek világa

Ez az évtized a rendszerváltás új irányával kezdődött, és Magyarország is nyitottabbá vált a világ felé. Sok változás történt, és a technológia is rohamos fejlődésnek indult ez időszak alatt.

A kilencvenes évek a zenei világra is nagy hatással volt!

A régi szalagos magnók, bakelit lemezek, és kazettás magnók után, a CD lemezek új kaput nyitottak a zenehallgatás területén. Ez mellett az MTV zenei csatorna egy új jellenség a videoklipek új képi formával bővítették a zenei előadók repertoárját. A zenehallgatás evolúciója.

A BS azaz a Budapesti Sportcsarnok is kultikus helyszíne volt a 90-es évek zenei és egyéb programjainak. A szomorú 1999-es tűzeset azonban lezárta pályafutását.

A zene mellett a vizuális művészet egy másik fő szereplője a filmek is óriási fejlődésen estek át. A hazánkban tömegesen elérhetővé vált videómagnók, már az otthoni filmnézés kényelmes éveit hozták el számunkra. Ezt a videótéka jellenség jól kiegészítette és segítségével legális formában tudtunk filmeket nézni.

Hazánkban a mobiltelefonok is a 90-es években indultak, és szintén egy új világ felé tereltek bennünket.

További a 90-es évek világához kapcsolódó blogbejegyzés:

Az utcai telefonfülkék végnapjai!

Önkiszolgáló éttermek.

Budapesti mozik régi képeken.