Skip to content
Kezdőlap » 27-es club és további korán elhunyt sztárok ahogy még nem láttuk őket.

27-es club és további korán elhunyt sztárok ahogy még nem láttuk őket.

A 27-es club tagjai azok az előadóművészek, akik 27 éves korukban korai halálukkal fejezték be pályafutásukat.

Ebben a bejegyzésben nem az okokat szeretném feltárni, inkább bemutatnám hogyan néznének ki ezek az ismert személyek, ha megélik az időskort. A képek elkészítéséhez a Face app alkalmazás volt a segítségemre amely a mesterséges intelligenciát is felhasználva realisztikus formában öregíti meg a képen látható személyek arcát. (A képek természetesen fikciók amik eltérhetnek a valóságtól!)

A 27-es club tagjainak köre folyamatosan bővül.

A társaság első négy tagja három évet összefoglaló időszakban veszíttette el életét 69-71-között.

Brian Jones a legendás Rolling Stones alapítója gitárosa 1969-ben Július 3.-án, máig tisztázatlan okokból a háza úszómedencéjében találtak rá holtan.

Jimi Hendrix gitáros énekes. Egyedi gitárjátéka meghatározó alappilléreket helyezett le a rockzene világában. Számait azóta is számtalan formában feldolgozták. Rövid pályafutása 1966-1970. Szeptember 18-ai halálával ért véget. Máig tisztázatlan körülmények között, egy Londoni szálloda alagsorában érte utol a halál.

jimi hendrix gitáros
Kép forrása: Pinterest
jimi hendrix gitáros
A face app alkalmazás szerint így nézett volna ki idősebb korában.

Janis Joplin Amerikai rock és blues énekesnő. Rövid pályafutása csupán: (már 1963-ban indult,) de a 1967-1970 között kiadott 4 albuma volt a nagyközönség számára ismert fő időszaka. Kábítószer túladagolás áldozata lett. 1970 Október 4. én Los Angelesben halt meg.

janis joplin

Jim Morrison Amerikai énekes dalszövegíró és költő, a Doors együttes frontemberre és alapító tagja. Aktív évei 1965-1971 közötti időszakban voltak. A zenészt 1971-ben Július 3.-án Párizsban lakása fürdőkádjában találtak rá. A halál oka nagy valószínűséggel szinten a kábítószerekhez köthető, de több feltételezés is felreppent róla. Különleges zenei világa mai is gyakran felbukkan újra feldolgozott dalok formájában.

Sajnos a 27-es clubhoz számtalan egyéb előadó is csatlakozott az évtizedek folyamán, akiknek részletes felsorolásába ebben a blogbejegyzésben nem térnék ki.

Két ismert előadót még bemutatnék akik a kilencvenes évek, és az ezredfordulót követően folytatták zenei munkásságukat:

Kurt Cobain amerikai zenész a Nirvana együttes énekese, gitárosa, és szövegírója. Az 1967-ben született zenész 1994-ben zavaros körülmények között öngyilkos lett. (A feltételezések szerint halálához nagyban hozzájárult közismert drogfogyasztása is.) Aktív évei az 1987-1994-es időszak között volt.

kurt cobain
Kurt Cobain idősebb korában. (Fikció a Face app alkalmazás szerint készült.)

Amy Winehouse Angol származású énekesnő. 1983. Szeptember 14.-én született és 2011. Július 23.-án hunyt el. Érzelmes dalai és egyéni előadásmódja tette ismerté!

amy winehouse
A blogbejegyzés végén még három ismert előadóművészt szeretnék megemlíteni, akik ugyan nem a 27-es clubhoz tartoznak, de szintén korábban haltak meg.

Elvis Presley amerikai énekes. Dalait és személyét talán nem kell bemutatni, aktív évei: az 1955-1977-es időszak között zajlottak és elég korán 42 éves korában halálával ért véget karrierje.

elvis presley
Elvis Presley kb: 65 évesen a Face app alkalmazás szerint. Fikció!

(Elvis Presley ismert Gracelandi (birtoka) otthona manapság kiállításként működik, amit évente kb: 500-700 000 körüli látogató tekinti meg.

John Lennon a Beatles együttes gitárosa zeneszerzője és énekese. Az 1940-ben születtet zenész 1980 December 8.-án New Yorki otthona bejárata előtt egy rajongója lőtte le. Furcsa történet volt, mert a gyilkos pár órával a végzetes golyók eldöldülése előtt még egy autogramot is kapott a zenésztől.

john lennon
John Lennon kb 70 évesen a face app alkalmazás szerint. Fikció!!!

Freddie Mercury a Queen együttese énekese. Az 1946-ban született Angol énekes 45 évesen 1991-ben AIDS betegségben halt meg. Életéről film is készült!

freddie mercury
Freddie Mercury idősebb korában a Face app alkalmazás szerint.

Remélem tetszett a képes összeállítás!

További írások a zene témájában itt a blogon a retró zenék rovatunkban.

A blogbejegyzésben felhasznált képek a Pinterest oldalról lettek felhasználva.

Bővebben a 27-es clubról.